Za najlepše fotografije sa venčanja


Za dobre fotografije sa venčanja čak ni profesionalni fotograf ne može da izvuče maksimum ako vi ne znate da pozirate. Vežbajte, pa pred aparatom zablistajte!




PRED OGLEDALOM
Uvežbajte izraze lica dok ne pronađete onaj koji vam najviše odgovara, odnosno onaj kada vam je osmeh prirodan, a mišići opušteni. Kada mišići nisu opušteni, borice oko očiju su izraženije, pa se i jače vidi da je osmeh izveštačen. Ramena imaju veliku ulogu u pravilnom držanju. Za vežbu stanite nasuprot zidu ispred ogledala i podignite ramena što više prema ušima, zadržite sekundu i opustite se. U tom položaju treba da budu ramena.

TRIKOVI
Ako imate problema s borama na licu, blago zabacite glavu unazad, što će vam takođe pomoći da se rešite podbradka, a i nos će se činiti manjim. Podbradak ćete smanjiti ako podignete jezik lagano prema grlu i nežno ga pritisnete uz nepce. Donji deo vilice izgledaće tanje i čvršće, podbradak se neće videti, a glava će biti podignuta, pa ćete i stajati pravilno. Okrenite profil koji vam je lepši, jer je svačje lice asimetrično. Upečatljivi detalji na ruci i vratu odvući će pažnju od delova tela koje želite da sakrijete. Zavodnički pogled na fotografijama postići ćete ako gledate malo iznad objektiva, a ne pravo u njega. Tako vam ni blic neće smetati, a na slikama će izgledati kao da gledate pravo u objektiv. Takođe, još jedan trik koji često koristi Paris Hilton je da malo nakrivite glavu u stranu i spustite bradu, a vilicu i usta rastegnete u širok osmeh. Izbegavajte previše taman karmin, jer on čini da usne deluju tanko na fotografiji.

BEZ CRVENIH OČIJU
Da ne biste izgledali kao demon iz filma, nemojte gledati direktno u fotoaparat već malo ulevo ili udesno. Takođe, trepnite tik pre nego što fotoaparat bljesne jer ćete tako sprečiti da zažmurite u momentu fotografisanja, ali će i vaše oči biti pripremnjene na blic.

POZA
Osnovno je pravilo da stojite uspravno jer figura tako može izgledati i do 50 odsto vitkije. Lagano jednu nogu stavite ispred u iskorak i lagano rotirajte bokove. Istaknite one delove tela koi su vaš najbolj adut, a skrivajte one koji vam se manje sviđaju. Žene koje imaju veću guzu i bokove, ali isklesan struk treba da stave ruku na bok jer će tako do izražaja doći gornji deo torza. Ako imate neznatne, ali vidljive naslage na struku okrenite telo za četvrtinu i stavite nogu iza noge.

BOJE
Izaberite bidermajer u boji, ili ako baš volite bele ruže ili ljiljane, dodajte zelenila, jer belo na beloj venčanici nema kontast i na fotografijama neće lepo izgledati.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kićenje vrata ili kapije

Suncokret donosi sreću

Drvo želja