Knjige posle izrečeneg “Da!”


“Povest o mojoj ženi”, Milan Fišt
(Laguna)
Drama naizgled obične ljubomore jednog muškarca, holandskog pomorskog kapetana, prema supruzi Francuskinji, dočaraće u romanu rajske visine i paklene ponore jedne mukotrpne, opsesivne veze. On će je voleti i istovremeno mrzeti. On će je proganjati. Njegova ljubomora neosetno prerasta u opsednutost i samouništavajuću strast. Ova povest mađarskog pisca Milana Fišta još od dana objavljivanja ubraja se u dela svetske književnosti koja u sebi nose neke od neodgonetnutih tajni ljudskog postojanja. Roman je stekao svetsku slavu i odmah posle pojavljivanja na francuskom preveden je na dvadesetak jezika, da bi 1968. godine bio nominovan za Nobelovu nagradu. 


“Matematika ljubavi”, Ema Darvin
(Laguna)
Dirljiva hronika o dvoje ljudi vekovima odvojenim, čiji životi iznenađujuće i gotovo nemoguće postaju povezani u briljantnoj priči prožetoj tragedijom, sećanjem i vremenom. Pripovedanje od kojeg zastaje dah prati isprepletane priče o radoznaloj, promiskuitetnoj petnaestogodišnjakinji za vreme njenog boravka i sazrevanja na selu u Engleskoj 1976. godine; i ranjenog vojnika iz devetnaestog veka, koji pokušava da uz pomoć saosećajne i izuzetne žene zaboravi događaje sa Vaterloa i povrati nadu u život.



„Kako voleti neprestano“, Barbara de Andelis
(Mono&Manana)
Sposobnost da volite je najveći poklon koji vam je dat. Uz ovaj vodič kroz emotivni život veze nema sumnje da ćete uspeti u onome što naslov nagoveštava. Ova knjiga će vam pomoći da uhvatite Sveti gral ljubavi.







„Meditacija u sedećem stavu“, Kerolajn Anderson
(Portalibris)
Tri i po nedelje posle venčanja, Ros i Ilijana Alegzander doživljavaju saobraćajnu nesreću. Ros iz nesreće izlazi fizički nepovređen, ali Ilijana doživljava povredu kičme zbog koje ostaje paralizovana. Tako počinje ovaj izuzetni roman o sudbini jednog braka u kome već na samom početku oba bračna partnera dolaze u poziciju da se zapitaju kolike udarce njihova ljubav može da izdrži, i da pronađu nove osnove na kojima će zalečiti rane i početi drugačiji zajednički život sa verom jedno u drugo.




„Ljubav na drugi pogled“, Stanislav Feldman
(Psihopolis)
Autor u knjizi postavlja pitanja koliko istine otkriva drugi pogled na ljubav, razrešava dilemu čitalaca da li su „pobrkali“ ljubav i ljubavnu vezu ili možda ljubav i zaljubljenost, ljubav i ljubomoru? U knjizi će čitalac doznati više o tome kako ljubav nastaje i kako se razvija, kako i kada se ljubav pojavljuje kod deteta i na koncu, šta ljubav zaista jeste i koji su dokazi da je ljubav specifično ljudsko osećanje.




Upravljanje brigama“, Meri Meklur Gulding i Robert L. Gulding
(Psihopolis)
Brige su svakako no što vas čeka u braku, hteli vi to ili ne. Međutim, autori tvrde da je zabrinutost izlečiva. U ovoj knjizi ćete otkriti kako možete iskoristiti svoju zabrinutost da bolje razumete sebe i rešite lične probleme. Možete naučiti kako da upravljate svojom maštom i da je upotrebljavate za svoju korist, a ne za samomučenje. Pri tome se takođe možete i dobro zabaviti, jer učenje i rad, promena i zabava idu zajedno. Možete da prestanete da brinete danas, sutra ili za nedelju dana.


Srebrna svadba“, Nev Binči
(Mladinska knjiga)
Srebrna svadba okupiće nakon četvrt veka ljude koji su nekada bili mladi, bili kumovi, bili najbolji prijatelji i prijateljice, imali velike planove ili skrivene motive i namere. Šta se sa svima njima dogodilo u međuvremenu? Šta se sve može desiti tokom dvadeset pet godina s ljudima čije su sudbine na neki način prepletene, no čiji su se putevi neminovno razdvojili... I nešto što počinje kao velika porodična šarada preobraziće mnoge svoje učesnike nateravši ih da se suoče s istinom i... ljubavlju, u njenim mnogim, ponekad neočekivanim vidovima.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kićenje vrata ili kapije

Suncokret donosi sreću

Drvo želja