Top 10 filmova o svadbi


I važne lekcije u njima!

“Moja mrsna pravoslavna svadba”
Film je zasnovan na realnim događajima u životu Nie Vardalos i opisuje ne samo grčku svadbu, već njihov mentalitet i način života. Izuzetno duhovit, romantičan i opuštajući.
LEKCIJA ZA VAS: Porodica opisana u ovom filmu najsličnija je većini srpskih porodica. Ono kroz šta prolazi glavna junakinja čeka većinu budućih nevesta. Možete naučiti u šta će se sve mešati vaš otac, majka, strine i braća i sestre, a kako ćete vi uprkos svemu tome izvući živu glavu.

“Nevestin otac”
Stiv Martin i Dajana Kiton glume bračni par čija se ćerka udaje, a nakon jedne iznenada se ređaju i druge svadbe. Dirljiva priča o tome koliko su očevi vezani za ćerke i kako doživljavaju njihov odlazak.
LEKCIJA ZA VAS: Saznaćete kao razmišlja vaš otac u trenutku kada shvata da ste definitivno odrasli i da više niste njegova princeza i shvatićete sve njegove ludorije i čudno ponašanje pred svadbu, pa i na samoj svečanosti.






“Svadbeni pevač”
Ovaj film bio je prvi hit Adama Sendlera na boks ofisu 1998. godine. Glumi svadbenog pevača koji se zaljubljuje u Dru Barimur, ali treba da peva na njenoj svadbi. Romantična komedija koja će vas navesti da se zamislite da li ste odabrali pravog, jer vas ljubav može snaći upravo na sopstvenom venčanju.
LEKCIJA ZA VAS: Ne žurite da budete sa nekim samo zato što je tako lakše. Prava ljubav se čeka…




“Odbegla mlada”
Ričard Gir i Džulija Roberts glume u filmu o devojci koja pobegne sa svakog venčanja. On će, naravno, pokušati da je osvoji i zadrži, ali – da li će u tome uspeti uverite se same.
LEKCIJA ZA VAS: Ponekada je samo ideja o venčanju lepa i primamljiva, ali kada stanete pored nekoga kome treba da se zakunete na vernost i ljubav, onda se stvari menjaju. Naučićete šta je potrebno za pravu ljubav i odluku da se udate.




“Monsunska svadba”
Predivan indijski film, rediteljke Mire Nair koja je režirala i film “Kama Sutra”. Osim što podseća na dokumentarac, ovaj film će vas opčiniti bojama, muzikom i atmosferom.
LEKCIJA ZA VAS: Film intimno obrađuje temu porodičnih veza, odricanja zbog dece i ljubavi prema roditeljima. Naučićete da više cenite vašu porodicu, a samim tim i novu u koju brakom ulazite.





“Kad neveste zarate”
Kejt Hadson i En Hatavej su najbolje prijateljice koje su od detinjstva isplanirale svaki detalj svojih venčanja. Na vrhu njihove liste obaveznih stvari nalazi se ceremonija u omiljenoj njujorškoj destinaciji za venčanja, Plaza Hotelu. Sada, sa 26 godina, obe treba da se udaju; treba da ostvare svoje snove; i da žive srećno do kraja života. Ili možda ne… Kada birokratska greška izazove sudaranje njihovih datuma venčanja – one treba da se udaju istog dana! Kako će njihovo prijateljstvo preživeti ovo iskušenje?
LEKCIJA ZA VAS: Naučićete lekciju dve o prijateljstvu i ono što može, ali i šta ne može da ga naruši. I posmatraćate bliže svoje prijateljice, da utvrdite koje imaju skrivene kandže spremne da puste kada se radi o nekim njihovim interesima.


“Tazbina”
Ovo je više film namenjen mladoženjama, kao mali priručnik za upotrebu kada dobije za tasta agenta CIA i kada sve na venčanju krene naopako. Postoje načini da se vaš suprug i otac slažu. A postoje i oni koji svakako izazivaju problem.
LEKCIJA ZA VAS: Kada vidite da veš verenik čudno ponaša, možda treba da razmislite šta se dešava iza vaših leđa. Možda propuštate zabavu, a možda vas čeka veliko iznenađenje. 



“Plavooki Miki”
Film je prvenstveno o mladiću (Hju Grant) koji treba da se oženi ćerkom šefa mafije. Slično kao i sa prethodnim filmom, uz budućeg tsata upada u razne nevolje. Ova komedija će vas nasmejati, ali i navesti na razmišljanje na šta je sve vaš verenik spreman da bi imao dobre odnose sa tastom.
LEKCIJA ZA VAS: Nije sve kako izgleda. Budite strpljive i sačekajte da se priča otkrije do kraja.




“Svadba mog najboljeg druga”
Sada već filmski klasik sa Džulijom Roberts, koja shvata da je zaljubljena u svog najboljeg dugogodišnjeg prijatelja neposredno pred njegovu svadbu. Šta je spremna da učini kako se bori za njegovu ljubav, videćete i same... Kao i to ko je pobedio.
LEKCIJA ZA VAS: Pre nego što vam stigne pozivnica za venčanje, dobro se zapitajte da li je taj muškarac koji je godinama uz vas, sluša sve vaše probleme i savetuje vas – možda čovek vašeg života. Jer kada ga jednom izgubite, nećete ga lako povratiti. 



“Iznajmljeni dečko”
U ovoj romantičnoj komediji Debra Mesing igra Ket Elis, neudatu Njujorčanku koja se vraća u rodni London kako bi prisustvovala venčanju mlađe sestre. Kada saznaje da je mladoženjin kum njen bivši verenik koji je ostavio pre dve godine, iznajmljuje dečka iz agencije za poslovnu pratnju. Tokom venčanja on preuzima ulogu mladinog terapeuta, idealnog zeta njihovom ocu, mladoženjinog novog najboljeg ortaka a usput je i predmet obožavanja svih žena.
LEKCIJA ZA VAS: Zabavan i dirljiv pogled na romantiku, ljubav, venčanje, porodicu i seksi iznenađenja koja nosi život.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kićenje vrata ili kapije

Suncokret donosi sreću

Drvo želja